Піротехнічними підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій України знешкоджено понад 23 тисячі боєприпасів і розміновано близько 1400 га території Луганської і Донецької областей.

Про це сказав на брифінгу РНБО України заступник начальника управління організації пожежогасіння, піротехнічних робіт та підготовки підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Олег Бондар, повідомляє прес-служба ДержНС.

«На сьогодні піротехніки при виконанні завдань на сході України розмінували близько 1400 гектарів території і 38 гектарів акваторії водних об'єктів, знищено понад 23 700 одиниць вибухонебезпечних предметів, перевірено на наявність боєприпасів 957 об'єктів соціальної інфраструктури. У ході виконання робіт з розмінування піротехнічними підрозділами виявлено та знищено понад 380 спеціально і цинічно встановлених членами незаконних збройних формувань особливо небезпечних вибухових пристроїв, зокрема замаскованих під предмети побуту і дитячі іграшки», - сказав Бондар.

Він зазначив, що особлива увага приділяється обстеженню і розмінуванню об'єктів соціальної сфери, лікарень, магазинів, шкіл, дитячих садів, адміністративних будівель, автомобільних і залізничних мостів, теплоелектростанцій, систем енерго-, газо-, теплопостачання, водовідведення та об'єктів транспортної інфраструктури.

Крім того, згідно з повідомленням, піротехніками ДержНС постійно знешкоджуються вибухові пристрої з дистанційним управлінням, боєприпаси на розтяжках в стані невидобувності, фугаси великої потужності, а також підготовлені до дії протитанкові і протипіхотні міни.

За словами Бондаря, з метою запобігання нещасних випадків при виявленні вибухонебезпечних предметів фахівцями ДержНС також постійно проводиться роз'яснювальна робота серед населення через місцеве радіо, пресу, телебачення, інтернет-видання, шляхом проведення бесід, видання спеціальних плакатів і брошур про заходи безпеки при виявленні боєприпасів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом