Контррозвідка Служби безпеки України затримала 42-річного громадянина України, який займався шпигунською і вербувальною діяльністю.

За даними прес-центру СБУ, зловмисник був затриманий 9 жовтня на ПП «Чонгар» при спробі потрапити з АР Крим на територію Херсонської області.

«Встановлено, що затриманий протягом травня-липня поточного року здійснював вербування до лав терористичної організації ДНР серед ув'язнених Ждановської виправної колонії №3», - встановили в СБУ.

За даними відомства, пройшовши бойову підготовку, найманці направлялися на територію Донецької і Луганської областей для протидії силам АТО.

Крім того, у вересні затриманий здійснював збір відомостей про чисельність особового складу українських військ, види і кількість озброєння, військової техніки, про пересування з'єднань і підрозділів ЗС України, організовував проведення розвідки в населених пунктах, контрольованих силами АТО.

«Він передавав інформацію членам незаконного збройного формування, а саме так званого керівника військової поліції Харцизька П., який підпорядковується громадянину РФ на прізвисько Ніс - кадрового співробітника ГРУ ГШ РФ, начальнику військової поліції ДНР», - йдеться в повідомленні.

Відносно затриманого розпочато кримінальне провадження за ст. 111 (Державна зрада) і ст. 258-4 (Сприяння вчиненню терористичного акту) КК України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом