Серйозних руйнувань об'єктів енергетичної інфраструктури на неконтрольованих Україною територіях немає, тому і грошей на їх відновлення знадобиться небагато. Про це 15 жовтня під час прес-конференції повідомив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич, передає кореспондент ForUm'у.

«На сьогоднішній день немає інформації про серйозні руйнування об'єктів енергетичної інфраструктури на територіях, не контрольованих українською  владою. І я думаю, такого не станеться, ніхто не буде підривати, оскільки й з того, і з іншого боку притомні люди», - сказав він.

Водночас експерт зазначив, що зрозуміти, які кошти знадобляться на відновлення цієї інфраструктури, буде можливо лише після припинення воєнних дій.

«Я думаю, швидше за все, гроші знадобляться на відновлення дорожної інфраструктури, оскільки підірвано величезну кількість мостів. Гроші також підуть на відновлення житлового фонду, адже повинні ж люди, які обслуговують ці об'єкти, десь жити», - резюмував Марунич.

Як раніше повідомляв ForUm, Євросоюз і ООН в рамках спільного проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» збільшили допомогу Донбасу і біженцям.

Георгій Раут, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом