Російська Федерація відмовляється від завершення демаркації кордону з Україною. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після інспектування інженерно облаштованої ділянки українсько-російського кордону в Харківській області.

«Делімітація формально юридично завершена, а демаркація не завершена. Росія відмовляється від завершення демаркації», - сказав Яценюк.

Він зазначив, що наявність кордону з Росією остаточно засвідчить окремішність України.

«Держава зобов'язана мати кордон. Цей кордон є запорукою як нашої безпеки, так і, зокрема, чіткого визначення, що це наша територія і ви на неї не зайдете», - сказав Яценюк, повідомляє «УНІАН».

Прем'єр-міністр зазначив, що наразі Україна в односторонньому порядку в певних місцях позначає лінію державного кордону. «Там, де кордон не демарковано, там самостійно ми ставимо знаки. Це називається процедура не демаркації, а позначення лінії кордону», - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, раніше в МЗС РФ заявили, що сподіваються, що Україна відмовиться від односторонньої демаркації українсько-російського кордону, оскільки такі дії не можуть бути «юридично зобов'язувальними».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21