У Раді національної безпеки та оборони спростували інформацію про оточення українських військових поблизу Бахмутки Луганської області.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві сказав спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

«Зараз там іде бій. Оточенням це назвати не можна, оскільки туди можна доставити підкріплення, боєприпаси, а також допомогти вогневим прикриттям», - цитує Лисенка «УНІАН».

При цьому він запевнив, що українські військові, які перебувають на блокпосту в районі міста, мають достатньо зброї та боєприпасів, вони захищені інженерними спорудами, командування підтримує з ними зв'язок і контролює ситуацію.

«На цей момент українська артилерія відбиває напади незаконних збройних формувань, які атакують наші блокпости. У район бою вирушили українські підрозділи, які допоможуть знищити НЗФ і ліквідувати загрозу для блокпостів», - сказав Лисенко.

Як повідомляв ForUm, 14 жовтня близько 12:00 НЗФ напали на блокпост Нацгвардії біля Бахмутки на Луганщині, внаслідок чого 1 боєць загинув та 5 були поранені.

Сьогодні, 15 жовтня, глава Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що бій під Бахмуткою тривав усю ніч, є вбиті, поранені і взяті в полон бойовиками українські військові.

За даними Москаля, вночі бойовики знову обстріляли, а потім оточили місцевість поблизу 31-го і 32-го блокпостів Нацгвардії, після чого почався бій.

В оточенні опинилися 112 бійців Збройних сил і Нацгвардії, повідомив глава ОДА.

У той же час у прес-центрі АТО повідомили, що ситуація на блокпосту складна, але контрольована.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96