На ділянці Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України на кордоні з Росією викопано близько 80 кілометрів протитанкового рову шириною не менше трьох метрів, повідомив заступник начальника Східного регіонального управління Держприкордонслужби Сергій Москаленко.

«На ділянці Східного регіонального управління викопано 80 кілометрів цього рову», - сказав він.

Також, за даними Москаленка, на ділянці Харківського прикордонного загону викопано близько 42 кілометрів протитанкового рову. Москаленко зазначив також, що значна протяжність протитанкового рову була викопана на території Донецької і Луганської областей, однак зараз ці регіони контролюються незаконними збройними формуваннями, повідомляє «УНІАН».

Москаленко висловив переконання, що протягом року подібний протитанковий рів буде викопано на всій протяжності державного кордону, яка знаходиться в зоні відповідальності Харківського прикордонного загону (315,5 км).

Заступник начальника управління зазначив, що на всій протяжності державного кордону вже обладнані контрольно-слідові смуги, на ділянках, де немає великого протитанкового рову шириною не менше трьох метрів, є невеликий рів.

Москаленко додав, що російські прикордонники ставляться нейтрально до облаштування лінії державного кордону з української сторони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом