Міліція відпустила 17 осіб з числа затриманих за безлади під Верховною Радою України 14 жовтня 2014 р. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«Нині під вартою перебувають 10 осіб, підозрюваних у скоєнні злочину. Кримінальне провадження відкрито за ст. 296, ч. 4. - хуліганство. Стосовно інших, склали 17 адмінпротоколів про правопорушення, провели профілактичні бесіди і відпустили», - написав у своєму Facebook Шкіряк, повідомляє «РБК-Україна».

За його словами, встановлено особи ще деяких учасників та організаторів заворушень під Радою, які брали активну участь у бійках і використовували холодну зброю.

«Наразі проходять заходи з їх пошуку та затримання», - зазначив Шкіряк.

За словами Шкіряка, вчора було затримано 37 мітингувальників.

Нагадаємо, за словами ще одного радника міністра внутрішніх справ України - Антона Геращенка, внаслідок зіткнень з прихильниками УПА (Українська повстанська армія) постраждало 15 силовиків. За словами Геращенка, затримано 50 учасників мітингу. За інформацією МВС, опублікованою на сайті, кількість затриманих порушників становить 36 осіб. У ході мітингу учасники протестної акції застосовували проти правоохоронців шумові гранати, петарди, кийки. Крім цього прихильники УПА розбили два вікна на третьому поверсі Ради. Передбачається, що мітингувальники використовували пневматичну зброю (шрапнель), а також рогатки з металевими болтами, якими і розбили вікна.

Зазначимо також, що зіткнення почалися після того, як Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект про визнання воїнів ОУН і УПА стороною, що воювала у Другій світовій війні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом