11 бензовозів, незаконно вивезених вчора з херсонської перевалки, були затримані СБУ на блокпосту в Миколаєві.

Про це повідомив директор ТОВ «Всеукраїнський промисловий союз» Борис Шимиган.

Нагадаємо, вчора на херсонську перевалку прибула міліція і, відтіснивши активістів, які протестували проти захоплення підприємства, створила коридор для в'їзду на територію перевалки невпізнаних бензовозів, 11 з яких були наповнені нафтопродуктами і вивезені у невідомому напрямку.

Міліція у складі близько 150 осіб, за словами слідчого, нібито прибула для забезпечення рішення суду щодо розблокування в'їзду на підприємство від машин активістів, які протестували проти рішення суду щодо арешту майна перевалки, пише Forbes.

«Завдяки діям СБУ та митної служби, до яких ми звернулися, бензовози були затримані і зараз знаходяться у Миколаєві, проводяться слідчі дії. Ми сподіваємося на повернення продукту», - розповідає Шимиган.

За його словами, вивезені нафтопродукти ще не були розмитнені. «Вартість їх розмитнення дорівнює 105 млн гривень. Митниця підключилася після нашої заяви про те, що в результаті розкрадання держава може недоотримати значну суму надходжень», - додав директор перевалки.

За його словами, згідно з рішенням суду, заарештований бензин повинен був дістатися ДП «Укртранснафтопродукти», а нафтоперевалка - ДП «Підприємство з забезпечення нафтопродуктами», створене лише в липні 2014 року.

«Вивезені продукти не належать нам, ми лише надаємо послуги перевалки та зберігання. Їх власником є іноземна компанія трейдер Eminent Energy Limited, яка працює з мережею АЗС "Лукойл"», додає Шимиган.

Нагадаємо, що вчора в Одесі проходило слухання апеляції щодо арешту майна нафтоперевалки, своє рішення суд оголосить у четвер, 16 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом