Згідно з нормами чинного законодавства рішення про початок опалювального сезону в Києві буде прийнято, виходячи з кліматичних показників, заявив заступник глави Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

«Якщо протягом трьох діб середньодобова температура повітря перебуватиме на позначці 8°С і нижче - влада затвердить розпорядження про подачу тепла», - цитує Пантелєєва прес-служба КМДА.

«Згідно з кількісними та якісними показниками послуг, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 року №151, надання послуг з централізованого опалення здійснюється, якщо температурна динаміка знижується до 8° С і тримається протягом трьох днів поспіль. Цього року відповідне розпорядження КМДА про початок опалювального сезону повинно бути погоджене з Міністерством енергетики та вугільної промисловості і Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України», - додав він.

За словами чиновника, підключення об'єктів соціальної сфери може здійснюватися трохи раніше, ніж житлові будинки, на основі окремих заявок.

Нагадаємо, ПАТ «Київенерго» планує розпочати опалювальний сезон у столиці в перших числах листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом