У районі населеного пункту Бахмутка Луганської області в оточення потрапили 112 бійців сил антитерористичної операції, є вбиті і поранені. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Згідно з повідомленням ОДА, 14 жовтня позиції українських військових обстрілювали представники 32-го окремого козачого округу «Війська донського», які мають на озброєнні близько 20 танків та два десятки одиниць іншої бронетехніки.

Зазначається, що з 8:00 до 8:40, а потім о 10:10 тривав обстріл з мінометів і стрілецької зброї блокпоста Нацгвардії поблизу села Сміливе Слов'яносербського району.

О 10:45 сталося бойове зіткнення групи 24-ї бригади ЗСУ, яка йшла на підмогу 32-му блокпосту Нацгвардії. Є втрати бронетехніки.

Близько 15:00 група 80-ї аеромобільної бригади ЗСУ, яка йшла на допомогу нацгвардійцям, потрапила в засідку. Є втрати бронетехніки, інформація про вбитих і поранених з'ясовується.

З 20:00 до 20:30 незаконні військові формування обстрілювали з мінометів опорний пункт 128-ї бригади ЗСУ поблизу с. Чорнухине Попаснянського району. О 21:30 відбувся повторний обстріл. Втрат немає.

Після півночі обстріляли блокпост ЗСУ біля села Золоте Попаснянського району. Поранено одного військовослужбовця.

«Після 2-ї години ночі бойовики обстріляли, а потім оточили місцевість поблизу 31 і 32 блокпостів у районі Нацгвардії Бахмутки. Почався бій. На сьогоднішній ранок достовірної інформації про ситуацію у Бахмутці немає. Відомо, що в оточенні опинилося 112 бійців Збройних сил та Нацгвардії. Ряд поранених і контужених військових потрапили у полон, серед них - один командир батальйону. Конкретних відомостей про втрати бронетехніки, кількість убитих і поранених немає, оскільки підійти до місця бойового зіткнення неможливо через постійні обстріли з важкої техніки, яка окопалася в лісовому масиві», - заявив Москаль.

Він також додав, що спроби представників ОБСЄ по телефону домовитися з керівництвом ЛНР про припинення вогню були безрезультатними, оскільки бойовики так званого «Війська донського» не підпорядковуються ЛНР.

Нагадаємо, станом на 8 жовтня управління Верховного комісара ООН з прав людини повідомило про загибель у ході конфлікту на сході України з середини квітня по 6 жовтня 3660 осіб та поранення 8756-ти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом