США, Канада та Україна розробляють план реагування на сценарії з постачанням газу в Україну. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Forumу.

«Спільно з нашими американськими і канадськими партнерами допрацьовується план, що передбачає реагування на ті чи інші сценарії, в тому числі й на те, що ми і надалі не будемо отримувати жодної краплі газу або інші «недопостачання», які можуть виникнути в енергетичній сфері України», - сказав він.

Гройсман підкреслив, що «Нафтогаз» повністю вписується у відведені йому ліміти і за нинішніх умов успішне проведення опалювального сезону не викликає сумнівів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає можливим проміжне вирішення газового конфлікту з РФ.

Як раніше повідомляв ForUm, єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер за підсумками тристоронніх газових переговорів Україна-Росія-Євросоюз 26 вересня заявив, що був підготовлений проект для «зимового пакета».

Проект «зимового пакета» передбачає, що Україна до кінця 2014 р. сплатить Росії 3,1 млрд дол. боргу за газ, а «Газпром» зобов'язується поставити 5 млрд куб. м газу по 385 дол. після сплати Україною 2 млрд дол. боргу. Дія цього договору розрахована на шість місяців.

 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69