Ситуація з початком опалювального сезону в деяких районах Донбасу на сьогодні є незрозумілою, при цьому в інших регіонах України до опалювального сезону готові, і, у разі погіршення погоди, його можуть розпочати раніше 1 листопада.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу в Києві 14 жовтня заявив віце-прем'єр міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, більш детальну інформацію щодо Донбасу в уряді сподіваються отримати найближчим часом.

«Що стосується Донбасу, то ситуація на територіях, які тимчасово не контролюються українською владою, для нас незрозуміла. У нас немає доступу до інформації, ні до тих заходів, які там можуть бути проведені. Що стосується звільненої території, то потрібно відзначити, що зараз є багато пошкоджень інфраструктури».

При цьому міністр заявив, що завтра має провести зустріч з представниками всіх відповідних служб, які займаються підготовкою до опалювального сезону, і після цього він сподівається отримати більш детальні дані про Донбас.

У той же час, за словами Гройсмана, інші регіони України вже готові до старту опалювального сезону, і, якщо погода дуже зіпсується, то опалення увімкнуть до запланованої дати.

Як раніше повідомляв ForUm, старт опалювального сезону в Україні намічений на 1 листопада.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом