Євросоюз засудив силові акції протесту під будівлею Верховної Ради України. Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський у своєму коментарі.

«Я щиро вітаю сьогоднішнє ухвалення Верховною Радою України важливої частини законодавства, включно із законом про прокуратуру і низкою інших законів, які допоможуть протидії та подоланню корупції. У тісній співпраці з іншими партнерами ЄС проведе оцінку цих законів, як тільки вони будуть оприлюднені. Ці обнадійливі кроки парламенту не повинні бути затьмарені насильницькими протестами, які відбулися сьогодні в Києві. У демократичній державі парламент повинен мати можливість обговорити законодавчі ініціативи без насильства і залякування», - йдеться в коментарі, повідомляє «РБК-Україна».

Крім цього, глава представництва ЄС висловив підтримку подальшому прогресу української влади у впровадженні важливих реформ, включаючи конституційну реформу і децентралізацію, а також судову реформу та реформу сектора безпеки.

«Європейський Союз готовий підтримати Україну в її прагненні до реформ», - зазначив Томбінський.

Нагадаємо, внаслідок сутичок з прихильниками УПА (Українська повстанська армія) біля будівлі Верховної Ради постраждало 15 міліціонерів, 50 порушників порядку затримали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом