Європейський банк реконструкції та розвитку спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією висловили готовність розвивати співпрацю з Україною в частині надання торговельного фінансування для закупівлі природного газу по лінії Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», а також модернізації української газотранспортної системи.

Відповідних домовленостей було досягнуто в рамках переговорів у штаб-квартирах Світового банку та Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні української делегації на чолі з міністром фінансів Олександром Шлапаком та главою Національного банку України Валерією Гонтаревою.

«Окремою темою дискусії стало обговорення найбільш ефективних фінансових інструментів для закупівлі додаткових обсягів природного газу, - повідомили в прес-службі. - Надзвичайно ефективними були переговори з ЄБРР і МВФ.

Керівництво обох інститутів висловило готовність розвивати співпрацю в сфері надання торговельного фінансування для закупівлі природного газу НАК «Нафтогаз України» і модернізації газотранспортних потужностей».

Крім того, за інформацією прес-служби, ЄБРР і МФК також висловили готовність брати участь у підготовці до приватизації і самій приватизації державних підприємств України та банків, здійснювати рекапіталізацію банків і надавати фінансування на відновлення інфраструктури на сході країни.

«МФК також запропонувала співпрацю з підготовки до посівної кампанії, підвищення енергоефективності та модернізації обладнання з видобутку природного газу, - зазначили в прес-службі Мінфіну. - Окремим напрямом співпраці стало фінансування проектів українських муніципалітетів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44