В «Опозиційному блоці» вимагають відставки уряду. Про це йдеться в заяві партії, опублікованій на офіційному сайті.

Згідно з текстом заяви, нинішня влада не знає, що потрібно робити з державою, і не може забезпечити нормальну роботу держапарату, «не знає, як зупинити падіння економіки, не в змозі захистити громадян».

«Одного безвольного і бездарного міністра оборони нарешті звільнили. Скільки ще має бути «іловайських котлів», щоб побачити нездатність цього уряду керувати країною? Вони допустили майже подвійне падіння гривні. Вони не знають, що люди, бажаючи зробити хоч якісь заощадження, не можуть в обміннику придбати і 200 доларів. Вони заморозили пенсії, соцвиплати і зарплати, а тепер збираються заморозити і всю країну», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, у партії вважають, що уряд приховує реальний стан справ у державі.

«Опозиційний блок» заявляє, що уряд свідомо приховує від громади інформацію про реальну економічну ситуацію в країні, про згортання виробництва, зростання безробіття і зубожіння людей. «Опозиційний блок» вимагає від парламенту ухвалити рішення про проведення позачергового засідання Верховної Ради 21 жовтня, на якому Уряд повинен відзвітувати про соціально-економічне становище в країні», - заявляють в партії.

Зокрема, згідно з текстом заяви, від Кабінету Міністрів, потрібно надати інформацію про реальне зростання безробіття по кожному регіону, про рівень споживчого кошика, про ситуацію з заборгованістю по зарплатах, пенсіях і соціальній допомозі, про кількість закритих підприємств.

«Ми вимагаємо відставки цього уряду у зв'язку з невиконанням соціальних зобов'язань! «Опозиційний блок» вносить пакет законопроектів щодо захисту і підтримки сімей, покликаний посилити соціальний захист наших співгромадян. Ми, зокрема, пропонуємо повернутися до колишнього розміру виплат з догляду за дитиною, встановити мораторій на підвищення цін на соціально значущі продукти, тарифи на житлово-комунальні послуги, провести справедливий перерахунок пенсій», - підкреслюється в заяві.

Крім цього, в «Опозиційному блоці» зазначили, що «будуть і далі невпинно контролювати дії нинішньої влади».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом