Два вищих навчальних заклади, що підпорядковані Міністерству внутрішніх справ, переведуть з Донбасу в інші міста України з-за військових дій на території регіону. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Так, згідно з повідомленням, Донецький юридичний інститут передислокований у Кривий Ріг, а Луганський університет ім. Дідоренка - у Суми.

«У зв'язку з тим, що приміщення Донецького юридичного інституту МВС України захоплено незаконними збройними формуваннями та розташоване на території, непідконтрольній владі України, наказом Міністерства від 30 вересня цього року ДЮІ МВС тимчасово передислокований на базу Криворізького факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ», - йдеться в повідомленні.



Як відзначили в прес-службі, подібна ситуація склалася і навколо Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Дідоренка.

«Наказом МВС від 6 жовтня цього року навчальний заклад передислоковано на базу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ», - зазначили у відомстві.



Таким чином, студенти ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка і ДЮІ МВС, які виявлять бажання продовжити навчання, зможуть це зробити з їх новим місцерозташуванням.

За попередніми підрахунками, на зазначених вище базах навчатиметься близько тисячі слухачів заочної форми навчання за державним замовленням, а також понад 1500 студентів денної та заочної форм навчання за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

412