Терміни завершення роботи Міжнародного трибуналу по колишній Югославії знову відкладаються, сказав в понеділок його голова Теодор Мерон, виступаючи зі звітом перед Генеральною Асамблеєю ООН, повідомляє «ТАСС».

За його словами, останній суд - у справі колишнього командувача армією боснійських сербів Ратка Младича, а також розгляд апеляції у справі колишнього прем'єра уряду боснійських хорватів Ядранка Прлича і ще п'яти осіб завершаться в 2017 році.

Рівно рік тому голова МТКЮ з трибуни ГА заявляв, що розгляд справи Младича закінчиться в середині 2016 року. Як нагадав Мерон, зараз на розгляді трибуналу залишаються менше десяти справ, у тому числі судів та апеляцій. «Грунтуючись на нинішніх прогнозах, ми розраховуємо, що лише один суд і одна апеляція по справі Младича і Прлича та інших  будуть тривати і завершаться в 2017 році», - сказав він. Мерон зазначив «стійкий прогрес у завершенні останніх справ» і похвалив персонал трибуналу за самовіддану роботу.

Спочатку МТКЮ планував закінчити розгляд всієї справи у судах першої інстанції до 2009 року, а до 2010 року - повністю припинити роботу, однак ці терміни кілька разів зсувалися в зв'язку з арештом нових підозрюваних і затримками в ході судових процесів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом