Батьки солдатів-строковиків планують надати міжнародного розголосу порушенню прав їхніх дітей. Про це кореспонденту Forum`y вони розповіли в ході акції протесту під Адміністрацією Президента.

Зокрема, як зазначила жінка, яка представилася Марією, незважаючи на запевнення, що солдати не будуть нести службу в зоні АТО, а також брати участі у військових діях, хлопці все ж таки воювали.

Крім того, термін їх строкової служби давно закінчився і солдатам вкрай важливо відпочити.

«Ви знаєте, що мені говорять сьогодні? Що мій син - дезертир, що він терорист. Про що ви говорите? Нас звинувачують також, що акція проплачена. Діти йшли 40 км пішки не за гроші, вони хотіли поговорити з Президентом, біля якого багато з них стояли на Майдані. А ви знаєте він закрився від дітей і від батьків ( прохід до АП перекритий правоохоронцями, - Ред). Це колись Янукович закривався, а тепер Порошенко? Якщо Президент нас не почує, то ми не зупинимося. Ми поїдемо в Білорусь, Польщу, Бельгію, Німеччину. Ми зробимо все, щоб знайти справедливість», - заявила Марія.

У свою чергу батько одного з військовослужбовців додав, що вже зараз до АП прибувають батьки, близькі та друзі солдатів-строковиків.

«Ми їдемо з усієї України, озирніться. Тут батьки з Полтави, Рівного, Луганська, Житомира та багатьох інших (регіонів. - Ред.) . Ми не можемо знайти правди, йдемо в Міністерство внутрішніх справ України, а нам кажуть йти в Міністерство оборони, йдемо в Міноборони - відправляють ще кудись. Виходить, що наших хлопців по документах немає?! Чому так? Ми мирно прийшли поговорити, а нас не чують», - сказав Степан.

Крім того, батьки обурені, що їх дітей лякають прокуратурою і арештами за дезертирство.

Як розповів ще один батько, який відмовився представитися, він змушений був їздити на допомогу синові в зону АТО.

«Я не хочу, щоб мені сина 20-річного в труні привезли. Що він вміє солдат-строковик? Він що, з чеченцями може воювати? Не треба кидати як гарматне м'ясо», - сказав він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48