У Київській області на полі фермерського господарства 35-річний житель столиці під час незаконного полювання з власної необережності із зареєстрованої мисливської рушниці смертельно поранив 46-річного жителя міста Макарова, який також полював на звірів, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в області.

12 жовтня в чергову частину Іванківського райвідділу міліції надійшло повідомлення від жінки про те, що в селі Шкнева Київської області, серед кукурудзяного поля, знайшли убитим її чоловіка. За вказаною адресою відразу прибула слідчо-оперативна група, криміналістична лабораторія та кінологічна служба. Судово-медичний експерт, оглянувши тіло потерпілого, діагностував вогнепальне поранення голови.

Правоохоронці встановили, що чоловіка вбили точним пострілом з мисливської зброї. З місця події вилучили зареєстровану мисливську гладкоствольну рушницю потерпілого та посвідчення мисливця.

За словами жінки вбитого, вони черговий раз приїхали в гості до батька. Постраждалий був мисливцем, при собі мав зареєстровану зброю і ввечері частенько виходив на полювання. Так, 11 жовтня близько 19:00 він пішов на одне з фермерських угідь і додому не повернувся. Вночі жінка разом з сусідами почали самостійні пошуки зниклого і вже вранці виявили бездиханне тіло.

На пошуки зловмисників був орієнтований весь особовий склад Іванківського райвідділу міліції. Правоохоронці провели першочергові оперативно-розшукові заходи і з'ясували, що у цей же вечір до директора місцевого мисливського господарства приїхала компанія браконьєрів з арсеналом зареєстрованої зброї, глушниками і тепловізорами, щоб пополювати. Візит виявився короткочасним - всього через годину столичні гості на машинах роз'їхалися по домівках. Даний факт насторожив оперативників, вони встановили особи підозрюваних і почали перевірку.

Під час санкціонованого обшуку домоволодіння браконьєрів працівники міліції виявили та вилучили зброю, яку відправили на експертизу. Правоохоронці оперативно вийшли на слід мисливця, що скоїв смертельний постріл. Ним виявився 35-річний киянин. Також в ході розслідування цього вбивства співробітники міліції з'ясували, що директор мисливського господарства разом з іншими «охоронцями» полів теж займалися браконьєрством. Замість охорони місцевих угідь вони здійснювали незаконне полювання, про що правоохоронці склали адміністративний протокол згідно зі ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил полювання), санкція якої передбачає покарання у вигляді попередження або накладення штрафу на громадян від шести до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб від 30 до 90 тисяч гривень.

За цим фактом слідчим відділом Іванківського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом