Засідання за скаргою української льотчиці Надії Савченко, обвинуваченої Росією у пособництві у вбивстві журналістів ВГТРК, на призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи продовжилося в закритому режимі.

«Засідання розпочалося. Слідство заявляє, що Савченко не може бути доставлена. 10 жовтня вона була спрямована в Інститут ім. Сербського. Просять розглянути без її участі», - цитує Фейгіна «РБК-Україна».

Також він повідомив, що заявив клопотання про перенесення засідання у зв'язку з відсутністю Савченко та забезпечення її доставки до суду.

Зазначимо, що на суд у справі Савченко в Москву прибули народні депутати Андрій Кожем'якін, Андрій Шевченко, Олександра Кужель, Валерій Дубіль, Андрій Павловський.

Басманний суд Москви повинен розглянути скаргу Савченко на призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи.

Водночас сьогодні, 13 жовтня, Савченко була доставлена в московський Інститут імені Сербського для проходження стаціонарної психолого-психіатричної експертизи, незважаючи на скаргу захисту.

Адвокат Савченко Микола Полозов вважає, що його підзахисну перевели з СІЗО в стаціонар саме сьогодні, в день суду, навмисно і ця хитрість спрямована на утруднення доступу до правосуддя.

Нагадаємо, 31-річна українська військовослужбовець, льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань під містом Щастя Луганської області.

Як раніше повідомляв ForUm, Слідчий комітет Російської Федерації відмовився долучити до справи докази невинності української льотчиці.

Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав офіцера української армії політв'язнем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40