У понеділок, 13 жовтня, відбувся другий етап VI З'їзду Радикальної партії Олега Ляшка, на якому було прийнято ряд важливих рішень. Про це Олег Ляшко написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Зокрема, з виборчого списку Радикальної партії був виключений давній соратник Ляшка Юрій Сухін і народний депутат п'яти скликань Іван Заєць.

«Юрій Сухін не йде на вибори у Верховну Раду, а залишається в Київській міській раді. Це рішення було нелегко прийняти. Однак ми відповідальні перед киянами, які на позачергових виборах проявили до нас довіру і поклали на нас свої надії», - пояснив Ляшко.

Виключення зі списку Івана Зайця, за словами лідера Радикальної партії, було «вимогою виборців». «Ми ставимося до Івана Зайця з великою повагою і вдячні за переданий досвід, однак нами було отримано ряд звернень від громадян, в яких вони вимагали прибрати зі списку пенсіонера і п'ятиразового народного депутата», - зазначив Ляшко.

Також, за словами політика, зі списків були вилучені кандидати Аркадій Романенко і Олег Супрун, в зв'язку з тим, що народна люстрація виявила у них непогашені судимості.

Серед мажоритарних кандидатів було прийнято рішення відмовитися від висування: по 94-му округу - Олександра Омельченка - як пенсіонера; по 83-му - Палійчука і по 200-му - Заворотного - на користь інших демократичних сил. Крім того, по 92-му округу вилучили Ігоря Кочу, по 123-му - Романа Ясинського, по 191-го - Андрія Жмурка.

«Цими рішеннями ми довели, що будемо неухильно дотримуватися вимог народної люстрації та власних вимовлених принципів», - зазначив Ляшко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113