Протягом двох останніх діб працівники контррозвідки Служби безпеки в зоні АТО затримали дев'ятьох громадян України, які брали активну участь у терористичній діяльності в Донецькій та Луганській областях.

Так, за даними прес-центру відомства, біля Краматорська затримано громадянина України Л., який, за свідченнями місцевих жителів, з липня по жовтень брав участь у збройних нападах на позиції сил АТО. Встановлено, що чоловік входив до складу бандформувань НЗФ під управлінням польових командирів з позивними Воєвода та Урія, які орудували на території Донецького регіону.

Також у Краматорську СБУ затримала його союзника - громадянку України М., яка під виглядом місцевої жительки легко входила в довіру до містян і збирала інформацію про дислокацію українських сил. Після затримання зловмисниця зізналася, що її завербував прихильник ДНР на прізвисько Йорк.

«Встановлено, що останній мав зв'язки зі спецслужбами Росії і виконував завдання кадрових офіцерів ГРУ ЗС РФ», - заявили в СБУ.

Вночі 13 жовтня у районі Краматорська затримано громадянина України К. - колишнього дільничного інспектора Дружківського міськвідділу Головного управління МВС у Донецькій області, який з перших днів створення місцевих осередків терористичних організацій перейшов на бік НЗФ і брав участь в бойових діях.

«Колишній міліціонер тероризував місцеве населення Дружківки, погрожуючи зброєю і кривавою розправою, конфісковував у містян мисливську зброю і набої, передавав їх у комендатуру ДНР для озброєння членів НЗФ», - встановили у відомстві.

Згідно зі ст. 258 Кримінального кодексу України проводяться слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24