Дивіденди «Укрнафти» проблеми держбюджету не вирішать. Таку думку в коментарі ForUm`у висловив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич.

«Держава досягла згоди з недержавними акціонерами - групою «Приват». Довгий час це не вдавалося: збори акціонерів зривалися, не проводилися», - пояснив він.

За його словами, краще було б отримати ці дивіденди раніше, коли курс був вигідніший. «Але сталося те, що сталося. Звичайно, ці гроші не є величезною сумою. Але вони належать державі. Вони повинні були бути виплачені. І тут немає ніякої великої перемоги. Знову ж таки, дефіцит бюджету у нас суттєво зростає, а ці 1,78 млрд грн зайвими не будуть», - додав він.

«Диспропорції у нас колосальні. Ви бачите, що відбувається. Економіка розвалюється просто на очах. І 1,78 млрд грн від «Укрнафти» це, звичайно, добре, але, на жаль, проблем бюджету вони не вирішать», - підсумував Марунич.

Нагадаємо, 10 жовтня 2014 року на зборах акціонерів «Укрнафти» було прийнято рішення про те, що компанія виплатить державі дивіденди за три роки в розмірі 1,78 млрд. грн. При цьому сума прибутку до розподілу становила 3,79 млрд грн.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28