Для боротьби з терористичною організацією «Ісламська держава» Сполучені Штати та їх союзники зможуть надалі використовувати військові бази в Туреччині.

Як заявила радник президента США з національної безпеки Сьюзан Райс, турецька влада дозволила здійснювати з військових аеродромів країни бойові вильоти для нанесення ударів по позиціях бойовиків в Іраку і Сирії.

Крім того, уряд в Анкарі дозволив проводити на турецьких військових базах навчання помірних сирійських повстанців, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Reuters.



Водночас Туреччина виключила своє військове втручання в боротьбу з ісламістами в Сирії, незважаючи на тиск союзників по НАТО.

Уряд країни також відповів відмовою на міжнародні вимоги створити гуманітарний коридор до обложеного бойовиками «Ісламської держави» міста Кобані поблизу сирійсько-турецького кордону.

Як повідомляв ForUm, раніше до ударів по бойовиках ІД в Іраку приєдналася Великобританія.

Нагадаємо, іранські війська також готові атакувати «Ісламську державу» на іракській території у разі наближення бойовиків до іранського кордону.

Починаючи з 16 вересня в сирійському місті Кобані в зіткненнях між бойовиками Ісламської держави і курдським військом загинули понад 400 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом