У п'ятницю, 10 жовтня, в Кіровоградській області вчителька однієї з сільських шкіл вибила учневі очей, кинувши в нього кулькову ручку, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

До Новоархангельської ЦРЛ був доставлений дев'ятирічний учень школи села Синюха з попереднім діагнозом - проникне поранення рогівки правого ока.

Встановлено, що під час проведення уроку вчителька кинула в дитину кульковою ручкою, внаслідок чого завдала йому зазначених тілесних ушкоджень.

Попередня правова кваліфікація події - 1 ч. ст. 137 Кримінального кодексу України (Невиконання професійних обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілого).

Враховуючи застосування до дитини непедагогічних методів виховання, прокуратурою області ініційовано проведення наглядової перевірки зазначеного загальноосвітнього навчального закладу.

Хід досудового розслідування провадження, а також проведення наглядової перевірки взято на контроль керівництвом прокуратури області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

350