Майже 80 тисяч студентів вийшли на вулиці італійських міст, виступаючи проти реформ, запропонованих урядом Маттео Ренці. Про це повідомляє ANSA.

Зокрема це стосується шкільної реформи та реформи трудового законодавства.

Акції пройшли в Римі, Мілані, Палермо, Барі, Перуджі та інших містах. В італійській столиці студенти, які виступають проти скорочення владою бюджету на освіту, розгорнули банер з гаслом: «Руки геть від наших шкіл!». Незабаром до студентів приєдналися вчителі, які несли великі олівці з пап'є-маше.

На початку вересня глава італійського уряду Маттео Ренці представив свою програму на найближчі три роки під назвою «Тисяча днів». У ній зазначається, що зміни торкнуться системи юстиції, інфраструктури, оподаткування, законодавства, сільського господарства і державного управління. Також уряд збирається переглянути ставлення Італії до одностатевих шлюбів, пише «Lenta.ru».

Реформа трудового законодавства полягає в тому, що тепер договори між працівником і роботодавцем будуть укладатися максимум на три роки, а їх продовження можливе не більше п'яти разів. До того ж частка позаштатних працівників не повинна перевищувати 20 відсотків від загальної кількості співробітників.

Наступний хід намічено на 25 жовтня. Планується, що до студентів приєднаються всі, хто незадоволений трудовою реформою. Нині рівень безробіття в Італії становить 12 відсотків, а серед молоді до 25 років він досяг рекордної позначки в 44 відсотки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28