У Полтавській області з 13 жовтня буде запроваджено графік відключення електроенергії промисловим підприємствам. Про це повідомляє прес-служба «Полтававобленерго».

Згідно з повідомленням, у зв'язку з виникненням дефіцитного балансу в об'єднаній енергетичній системі України, на території області запроваджуються графіки обмеження споживання електричної потужності.

«Обмеження будуть застосовуватися до споживачів промислової групи. Протягом 13-31 жовтня відключатимуть електроенергію в години максимального навантаження об'єднаної енергосистеми України (з 08:30 до 10:30 та з 17:30 до 21:30), йдеться в повідомленні.

Крім того, «Полтаваобленерго» отримало розпорядження від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України на розробку графіків дискретної подачі електроенергії (погодинного відключення населених пунктів) та погодження їх з місцевими органами виконавчої влади.

Як раніше повідомляв ForUm, 22 вересня в Києві та Полтавській області застосували графіки аварійних відключень електроенергії. Також виробили віялові відключення у Черкаській областічерез необхідність економити енергоресурси.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом