Лідер Радіальної партії Олег Ляшко, можливо, найбільш задиристий депутат у Верховній Раді, пише РІА «Новости» з посиланням на The Foreign Policy.

Але з екцентрика, який колись перебував на задвірках української політики, після виборів до парламенту країни, він перетворюється на людину, яка може заволодіти серйозним впливом у політичних колах і стати політичним «сірим кардиналом».

«Радикальна партія України, за результатами опитувань, є другою за популярністю серед громадян після партії «Блок Петра Порошенка». Це свідчить про те, що в українській політиці все сильніше помітний популістський крен», пише FP.

Багато в чому це сталося тому, що місяці бойових дій на сході країни озлобили українців, зазначає видання.

«Частина населення вважає Порошенка та його уряд дуже помірними, особливо в питанні проведення спецоперації. Ляшко грає на цьому», пише автор статті.

Таким чином, лідер Радикальної партії орієнтується на вимоги, характерні для більшості українців, незалежно від їхніх політичних переконань.

Крім того, як заявляє Ляшко, він використовує свій політичний вплив для зміцнення збройних формувань, таких як «Азов» і «Шахтарськ», зазначає FP.

Хоча витівки Ляшка не вселяють любові до нього з боку його опонентів, вони продовжують забезпечувати йому все зростання суспільної підтримки, пише видання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40