Лідер КНДР Кім Чен Ин, який з 3 вересня не з'являється на публіці, пошкодив сухожилля. Про це Reuters повідомило джерело в уряді Північної Кореї.

За його словами, травму Кім Чен Ин отримав під час військових навчань, які проводилися наприкінці серпня - початку вересня. «Він наказав генералам взяти участь у навчаннях, і сам це зробив. Вони повзали, бігали, перекочувалися, і Кім Чен Ин пошкодив сухожилля», - розповіло джерело.

Він зазначив, що надмірна вага посприяла тому, що лідер КНДР пошкодив кісточку і коліно.

«Спочатку він просто накульгував, але потім його стан погіршився», - зазначило джерело. Він уточнив, що Кім Чен Ину потрібно близько 100 днів, щоб відновитися. При цьому, за його словами, глава Північної Кореї тримає державні справи під повним контролем, пише «Lenta.ru».

10 жовтня Кім Чен Ин пропустив святкування 69-ї річниці з дня заснування Трудової партії Кореї, що, своєю чергою, породило нову хвилю чуток про стан лідера КНДР.

Наприкінці вересня повідомлялося, що північнокорейський лідер проходить курс реабілітації в клініці для високопоставлених партійних діячів у зв'язку з травмою ноги. Однак існує думка, що він помер чи був повалений в результаті державного перевороту. Також висувається версія, що замість Кім Чен Ина тепер править його молодша сестра.

25 вересня північнокорейське агентство ЦТАК повідомило про те, що Кім Чен Ин пропустив чергову сесію Верховного народного зібрання КНДР. Того ж дня телебачення КНДР показало сюжет, де Кім Чен Ин кульгав. При цьому в сюжеті згадувалося про те, що північнокорейський лідер нездужає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25
Теги