У Маріуполі розпочався монтаж утеплених контейнерів на оборонних блокпостах, повідомили в прес-службі Маріупольської міської ради.

Один із перших обладнаних контейнерів привезли на блокпост на виїзді з Маріуполя в мікрорайоні Східний. У присутності міського голови Юрія Хотлубея, який є головою Штабу територіальної оборони Маріуполя, контейнер опустили у заздалегідь викопану траншею.

Встановлення утеплених контейнерів - наступний крок після зміцнення середнього периметру міста.

У цілодобовому тризмінному режимі ведуться роботи з утеплення 62 закуплених контейнерів, кожен з яких розрахований на 14 місць й обладнаний пічкою-буржуйкою та всіма умовами для комфортного відпочинку солдатів.

За підрахунками Штабу територіальної оборони Маріуполя, упродовж найближчих 5-6 днів на кожному блокпосту будуть змонтовані по 3-4 такі конструкції, після чого фахівці почнуть до обладнання ще 40 подібних контейнерів, які встановлять на далекому периметрі оборони.

Для герметичності кожен контейнер покривають руберойдом, а зовсім скоро буде прийнято рішення про монтаж одного з видів укриття (військові розглядають кілька варіантів).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом