З кінця серпня міліція зареєструвала 177 заяв про кримінальні правопорушення пов'язані з виборчим процесом, розпочато 11 кримінальних проваджень, пов'язаних з підкупом виборців, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

«За період з 28.08.14 по 10.10.14 в Україні в Єдиний облік зареєстровано 177 заяв про скоєння кримінальних правопорушень, а також інших подій, які пов'язані з виборчим процесом. Слідчі відкрили 50 кримінальних проваджень за 50 злочинами, які мали місце в рамках виборчої компанії до Верховної Ради України», - зазначають у МВС.

Зокрема, міліція розслідує 11 кримінальних проваджень, пов'язаних із злочинами про підкуп виборців, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Найбільше таких випадків зафіксовано в Харківській області - 5 та Запоріжжі - 3. Ще по одному факту міліція виявила в Одеській, Чернівецькій і Чернігівській областях», - зазначають в управлінні зв'язків з громадськістю.

У МВС нагадали про адміністративну і кримінальну відповідальність за підкуп виборців, а також закликали громадян фіксувати всіма доступними способами кожен такий факт і повідомляти в міліцію.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 серпня Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання, призначивши позачергові парламентські вибори на 26 жовтня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом