Центральна виборча комісія України під час реєстрації кандидатів у народні депутати дотримувалася єдиних підходів до всіх без винятку. Про це в ефірі «5 каналу» заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, повідомляє прес-служба комісії.

«Тут треба виділяти дві складові. З одного боку, суспільство будує своє ставлення до питання реєстрації окремих кандидатів, виходячи з емоційного сприйняття певних особистостей. Тобто виходячи зі ставлення у суспільстві, немає значення, до цих кандидатів чи інших, і через призму сприйняття цього суспільство й оцінює рішення ЦВК: от того зареєстрували, а цьому відмовили. Для Центральної виборчої комісії емоційний компонент абсолютно виключений, так само, як виключена і будь-яка упередженість у розгляді того комплекту документів, які подаються для реєстрації кандидатами. Для нас у цей момент не існує прізвищ, для нас існують юридичні факти, які встановлюються на підставі поданих документів», - зазначив Охендовський, відповідаючи на запитання про те, що багато людей скаржаться на дії ЦВК щодо реєстрації одних осіб та відмови інших.

Він також запевнив, що ЦВК підходила «абсолютно, можливо, десь і жорстко, але все одно до всіх без винятку кандидатів у народні депутати України».

«Якщо ті компоненти, які вимагаються законом, були відсутні у заяві про реєстрацію, в автобіографії кандидата, то Центральна виборча комісія приймала рішення про відмову в реєстрації. Якщо компоненти були в наявності, то приймалося рішення про реєстрацію безвідносно до прізвищ кандидатів, безвідносно до емоційного сприйняття тієї чи іншої особистості. Що може дозволити собі суспільство не може дозволити собі ЦВК», - зазначив голова Центрвиборчкому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом