Артилерія КНДР відкрила вогонь по повітряних кулях з пропагандистськими листівками, запущених з території Південної Кореї.

Кілька снарядів розірвалися в прикордонних районах Південної Кореї. Північнокорейська артилерія відкрила вогонь у відповідь.

Про інші подробиці інциденту поки не повідомляється, передає ТАСС з посиланням на агентство Ренхап.

Днем раніше КНДР назвала запуски повітряних куль з листівками «брутальним викликом зусиллям Пхеньяну, спрямованим на поліпшення міжкорейських відносин». У Північній Кореї зазначають, що цим займається «рух за свободу Півночі», який функціонує в Південній Кореї й об'єднує перебіжчиків із КНДР.

Обурення Пхеньяну викликає й обставина, що підготовка до цієї акції велася після недавнього візиту до південнокорейського міста Інчхон делегації КНДР на чолі з начальником Головного політичного управління Корейської народної армії Хван Пен Со з метою нормалізації відносин між Північчю і Півднем.

У Пхеньяні підкреслили, що «якщо Сеул не заборонить заплановану на п'ятницю акцію, то відносини між Північчю і Півднем можуть знову повернутися до катастрофічного стану».

Як раніше повідомляв ForUm, 7 жовтня військово-морські патрулі Північної і Південної Кореї відкрили вогонь один по одному.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом