Україна розпочала імплементацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомили Forum'у в прес-службі Кабінету Міністрів.

«Україна розпочала імплементацію Угоди про асоціацію, і це ключовий порядок денний для реформ в Україні у найближчому майбутньому», - сказав Яценюк на зустрічі з керівниками парламентів європейських країн у п'ятницю, 10 жовтня.

Він нагадав, що Україна ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі: «Очікуємо, що Угода буде швидше ратифікована всіма парламентами держав Європейського Союзу».

Прем'єр також обговорив з головами парламентів питання підготовки до виборів Верховної Ради України, а також економічну та військову безпеку в країні.

Зазначається, що з візитом в Україну прибули глави парламентів Республіки Польща Богдан Борусевич, Королівства Швеція Урбан Алін, Литовської Республіки Лоретта Граужинене, Ірландії Шон Барретт та віце-спікер парламенту Королівства Данія Бертель Харді.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною і ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом