Президент України Петро Порошенко провів зустріч з головами парламентів Данії, Ірландії, Литви, Польщі і Швеції, які перебувають у Києві, повідомляє прес-служба Глави держави.

За інформацією прес-служби, Петро Порошенко подякував головам парламентів цих європейських країн за підтримку України і відзначив важливість європейської солідарності для забезпечення стабільності мирного процесу в Україні.

Також, президент закликав посилити підтримку України на шляху реформ, розширити економічне і військово-технічне співробітництво.

«Це має бути взаємовигідне співробітництво», - підкреслив Глава держави.

Як повідомили в прес-службі, Порошенко відзначив необхідність вжиття термінових заходів для запобігання гуманітарної катастрофи і закликав європейські країни приєднатися до надання допомоги Україні в налагодженні мирного життя.

Глава держави також підкреслив необхідність виконання Мінських домовленостей усіма сторонами. «Перш за все, потрібно повністю перекрити російсько-український кордон для надходження зброї, військових, нелегальних грошей і наркотиків. Крім цього, на думку Порошенка, мають бути звільнені всі заручники, у тому числі - український пілот Надія Савченко, що перебуває у російській в'язниці», - заявив президент.

Петро Порошенко закликав голів парламентів сприяти звільненню всіх захоплених під час подій на Донбасі.

Крім того, в ході зустрічі президент України зазначив зацікавленість у досвіді Швеції з реформування сектору безпеки і оборони, Польщі - децентралізації та реформи місцевого самоврядування.

«Об'єктом ретельного вивчення у процесі здійснення реформ в Україні є Данія, яка визнана найменш корумпованою країною у світі за Індексом сприйняття корупції організації Transparency International, Ірландія, яка направляє державну політику на залучення великих обсягів інвестицій, а також Литва, яка внаслідок реформ затвердила верховенство права та ефективність і незалежність судової системи», - йдеться в повідомленні.

Порошенко також висловив особливу подяку Литві за підтримку євроінтеграційного процесу України та за ратифікацію парламентом цієї країни Угоди про асоціацію України з ЄС. Він звернувся до всіх присутніх голів парламентів з закликом також швидше ратифікувати Угоду парламентами, які вони представляють.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69