Перший заступник генерального прокурора України Микола Герасимюк разом з прокурором міста Києва Сергієм Юлдашевим намагаються отримати контроль над половиною одного з найбільших агрохолдингів України «Агрейн». Про це повідомляється в зверненні ТОВ «Агрейн менеджмент» до Президента України Петра Порошенка, повідомляє «УНН».

У повідомленні наголошується, що в результаті дій Герасимюка і Юлдашева на активи агрохолдингу стягнуто 120 арештів, 4,5 тисячі працівників не отримують заробітну плату, а збір пізніх зернових культур на площі в 130 тисяч га - під загрозою зриву, говорять у компанії.

З метою здійснення тиску на агрохолдинг проти його керівництва відкрили кримінальне провадження за звинуваченням у посяганні на територіальну цілісність.

«Після 50 обшуків і 120 арештів нам не знайшли пред'явити нічого іншого, крім як посягання на територіальну цілісність. Добре, що шпигунство не «припаяли», - кажуть у керівництві холдингу.

Прокурор Києва Сергій Юлдашев неодноразово передавав керівництву агрохолдингу через посередників номер мобільного телефону народного депутата України, донедавна члена фракції Партії регіонів Володимира Пехова, «щоб питання вирішували з ним», йдеться у зверненні.

В агрохолдингу просять Петра Порошенка звернути увагу на те, що Герасимюк і Юлдашев повинні бути звільнені, оскільки вони обидва займали високі посади за Віктора Януковича і потрапляють під дію Закону України «Про очищення влади» (люстрацію).

«Підприємство практично зупинило роботу. Люди не отримують гроші за оренду землі, заробітну плату. Вони дуже розлючені і готові їхати у Київ під стіни прокуратури і Адміністрації Президента. Ми сподіваємося, що Петро Порошенко нас почує», - резюмують в «Агрейні».

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що Микола Герасимюк і Сергій Юлдашев здійснюють тиск на бізнес. Володимира Пехова називають одним з головних рейдерів Житомирської області. Сам народний депутат відкрито називає Віталія Ярему одним зі своїх найближчих соратників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом