Москва не проти зближення з Євросоюзом, але закликає відкрито і своєчасно обговорювати наслідки таких кроків. Про це заявив президент Росії Володимир Путін, виступаючи на саміті СНД.

«Ми ніколи не були противниками зближення з Євросоюзом, ми і самі хочемо зближуватися», - сказав він, і додав, що питання - в умовах співпраці.

«Проблеми створюються не у зв'язку з заходами у відповідь та захисними заходами Російської Федерації, а у зв'язку з тим, що наші партнери не вважають за потрібне вчасно, відкрито, повноформатно, предметно і професійно обговорювати всі ризики, які виникають для російської економіки і для інших країн Співдружності (Незалежних Держав) у зв'язку з дією норм зони вільної торгівлі після приєднання наших колег до інших торговельно-економічних об'єднань», - підкреслив російський лідер.

Він додав, що якщо б така дискусія велася своєчасно, «то не було б жодних проблем». За словами Путіна, це стосується і Молдавії, і України, передає «ТАСС».

Президент РФ зазначив, що Москва готова брати участь у роботі щодо гармонізації документів, підписаних країнами СНД з Євросоюзом, з правовою базою СНД, хоча це і «непросте завдання». «Готові працювати над її вирішенням, щоб не втратити партнерські зв'язки, що склалися в рамках Співдружності», - запевнив Путін.

Він нагадав, що саме керуючись таким підходом велися переговори з Україною і ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34