Україна подала заявку на членство в міжнародній організації ASEM (ASEM - Asia-Europe Meeting). Про це в п'ятницю, 10 жовтня, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в Берліні на спільній з міністром закордонних справ Німеччини прес-конференції.

«Що стосується Мілана. Наступного тижня там відбудеться саміт Європейський Союз - ASEM... Нещодавно ми подали офіційну заявку щодо отримання членства в цій організації. Це неформальна організація, це формат діалогу, який дозволяє вирішувати і як мінімум обговорювати питання глобального масштабу. Саміт, який відбудеться наступного тижня, повинен дати відмашку формального обговорення питання членства України», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Клімкіна, процедура вступу в ASEM є тривалою.

«Але я сподіваюся, що на наступному саміті ми знайдемо формальний статус в цьому форматі», - підкреслив він.

Глава українського МЗС також нагадав, що Президент України запрошений італійським головуванням взяти участь у зустрічах Міланського саміту.

Зазначимо, 16-17 жовтня в Мілані відбудеться 10-й саміт ASEM на рівні глав держав і урядів, він пройде під головуванням президента Європейської ради Хермана ван Ромпея. Протягом двох днів учасники зустрічі розглянуть питання фінансово-економічного співробітництва, безпеки, а також відносини між ЄС та Азією.

Для довідки: АСЕМ (ASEM - Asia-Europe Meeting) - міжнародна організація, що об'єднує 51 країну Східної Азії та Європи. Кожні два роки глави держав і урядів зустрічаються на саміті АСЕМ, щоб встановити пріоритети співпраці. Ці саміти проводяться почергово в Азії і Європі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв про необхідність реформування відомства з метою перетворення МЗС на європейську дипломатичну службу з належним фінансуванням дипломатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36
Теги