Ніякого полегшення режиму санкцій проти Росії не може бути доти, доки всі іноземні війська і обладнання не покинуть територію України, Київ не відновить суверенітет на державному кордоні і всіх заручників не буде звільнені.

Про це, як повідомляє Радіо «Свобода», на конференції з трансатлантичних відносин у Берліні заявила помічниця держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд.

«Сьогодні є на папері мирна угода в Україні, мир панує на більшій частині України, але мирний договір досі порушується у його найважливіших частинах», - зазначила Нуланд.

Бойові дії тривають у кількох місцевостях на сході України, зокрема, практично щодоби піддається обстрілу найбільше місто Донбасу Донецьк, щодня там гинуть цивільні люди.

Кремль заявив на цьому тижні, що президент Росії Володимир Путін може зустрітися з президентом України Петром Порошенком в кулуарах зустрічі азіатських і європейських лідерів в Мілані наступного тижня.

Нагадаємо, неформальне спілкування канцлера ФРН Ангели Меркель, Президента України Петра Порошенка і президента РФ Володимира Путіна відбулося в Нормандії 6 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом