Федеральна служба безпеки Росії внесла в Держдуму законопроект, який пропонує змінити закон про державний кордон. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду РФ.

У разі прийняття законопроекту зміни будуть внесені до законів «Про Державний кордон Російської Федерації», «Про право громадян Російської Федерації на свободу пересування, вибір місця перебування і проживання в межах Російської Федерації», федеральні закони «Про Федеральну службу безпеки», «Про біженців», а також в інші закони, повідомлено на офіційному сайті російського уряду.

Так, зокрема, Законом Російської Федерації «Про Державний кордон Російської Федерації» пропонується внести зміни, які закріплюють функцію щодо встановлення меж прикордонної зони і правил прикордонного режиму за ФСБ Росії.

Враховуючи, що захист державного кордону має здійснюватися на всій прикордонній території, включаючи прикордонну зону, російську частину вод прикордонних річок, озер та інших водних об'єктів, внутрішніх морських вод і територіального моря Російської Федерації, в законопроекті пропонується виключити зі статті 3 Закону Російської Федерації «Про Державний кордон Російської Федерації» прив'язку водних акваторій до прикордонного режиму.

Крім цього, законопроектом вносяться зміни, які передбачають можливість укладення міжнародних договорів із суміжними державами щодо здійснення спільного контролю в пунктах пропуску через державний кордон.

З метою надання допомоги прикордонним органам захисту і охорони державного кордону законопроектом також пропонується наділити ФСБ Росії правом залучати до цієї діяльності інші органи Федеральної служби безпеки.

Ряд змін, внесених у Закон Російської Федерації «Про Державний кордон Російської Федерації», спрямований на приведення у відповідність з законодавством Російської Федерації порядку затримання осіб, які вчинили злочин або правопорушення, а також розміру державного мита за продовження терміну дії прострочених російських віз.

Крім того, для іноземних громадян і осіб без громадянства пропонується ввести додаткове адміністративне покарання у вигляді адміністративного видворення. Воно буде застосовуватися у випадках, коли в'їзд у прикордонну зону був здійснений з порушенням порядку, встановленого статтею 17 Закону Російської Федерації «Про Державний кордон Російської Федерації», і коли є підстави припускати, що має місце незаконне перетинання державного кордону або інші протиправні наміри.

Також законопроектом пропонується наділити суддів правом розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені частиною I1 статті 18.2 у випадках, якщо прикордонний орган або його посадова особа, до яких надійшла справа про таке адміністративне правопорушення, передає його на розгляд судді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28