Єврокомісія пропонує провести наступні тристоронні переговори щодо газу 21 жовтня в Берліні. Про це повідомили у прес-службі газової інформації (АГІ) представник ЄК.

Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер запропонував у четвер, 9 жовтня, російським та українським колегам провести наступну зустріч стосовно газу 21 жовтня в Берліні, зазначив представник Єврокомісії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Заступник голови Європейської комісії та єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер запропонував сьогодні своїм російським та українським колегам 21 жовтня в Берліні як дату і місце проведення наступної тристоронньої зустрічі щодо газопостачання», - сказали в прес-службі.

При цьому він зазначив, що дата і місце переговорів, «звичайно, потребують ще згоди всіх сторін».

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає можливим проміжне рішення газового конфлікту з РФ.

Як раніше повідомляв ForUm, єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер за підсумками тристоронніх газових переговорів Україна-Росія-Євросоюз 26 вересня заявив, що був підготовлений проект для «зимового пакета».

Проект «зимового пакета» передбачає, що Україна до кінця 2014 р. сплатить Росії 3,1 млрд дол. боргу за газ, а «Газпром» зобов'язується поставити 5 млрд куб. м газу по 385 дол. після сплати Україною 2 млрд дол. боргу. Дія цього договору розрахована на шість місяців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом