Закриття владою «34 каналу» в момент виступу журналістки Наталії Власової, яка балотується від Опозиційного блоку в Дніпропетровську, значно підвищило її рейтинги і шанси на перемогу у 26-му виборчому окрузі.

Кандидат від «Опозиційного блоку» за 26-м округом у Дніпропетровську Наталія Власова відома городянам насамперед як автор гучних антикорупційних журналістських розслідувань. До того ж, на відміну від інших кандидатів, вона ніколи не була при владі й не перебувала в жодній політичній партії. На думку політолога Андрія Золотарьова, це буде грати суттєву роль у результаті передвиборної гонки, пишуть «Українські новини».

«Наталія Власова відома як автор і ведуча програм журналістських розслідувань, що порушують найгостріші проблеми. У новій Верховній Раді буде як ніколи багато журналістів. І це, звичайно, великий плюс і позитивна тенденція. Депутат - це посередник між народом і владою. І більшість журналістів може дати фору будь-якому політику у знанні реалій життя. Тим більше, що країну чекає загострення соціальних та економічних проблем, а це значить, суспільство потребуватиме максимально чесного і відкритого діалогу. І це перша і головна умова оновлення політики. І тут таким людям, як Наталя Власова, як мовиться, і карти в руки. Тому у неї є непогані шанси реалізуватися вже у великій політиці».

У свою чергу політолог Кость Бондаренко зазначив, що великою перевагою всіх опозиційних політиків, у тому числі і Наталії Власової, є актуальна риторика.

«Риторика за мирне вирішення кризи на сході країни, за відродження економіки вже затребувана - від радикалізму народ втомився. Тому тут і у Власової, і у інших кандидатів, опозиційних до влади, є велика перевага - як мінімум, вони говорять про економіку і про катастрофічну бідність населення. До того ж, журналістське минуле і певна репутація зіграють свою роль», - заявив Кость Бондаренко.

Нагадаємо, під час виступу Наталії Власової по «34 телеканалу» 7 жовтня цей канал було відключено від ефіру. Станом на сьогодні трансляція так і не була відновлена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом