Кабінет Міністрів України 9 жовтня продовжив ще на місяць надзвичайні заходи на електроенергетичному ринку України. Про це свідчить розпорядження Кабміну №915 від 1 жовтня про введення терміном на один місяць надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку.

Згідно з документом, він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

«З метою забезпечення надійної, безперебійної (стабільної) роботи об'єднаної енергетичної системи України, запобігання аварійних ситуацій і пошкодження електроенергетичних установок, їх елементів та споруд погодитися з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної вжиття про прийняття на ринку електричної енергії тимчасових надзвичайних заходів», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що перелічені в оприлюдненому розпорядженні заходи повністю повторюють ті, що вперше були введені розпорядженням уряду №764 від 13 серпня 2014 року.

Нагадаємо, уряд вже вживає заходів щодо скорочення споживання природного газу в опалювальній сезон. Зазначимо, що Верховна Рада України 4 липня підтримала законопроект про введення надзвичайного стану в енергетиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом