Міноборони продавало набої вдвічі дешевше від реальної ціни. Про це написав колишній заступник гендиректора держконцерну «Укроборонпром» у своїй колонці на Ліга.net Максим Глущенко.

«У жовтні 2013 року Міноборони заключило договір з Укроборонсервісом на продаж набоїв до автомата Калашникова - 110 млн штук на суму близько 24 млн грн. Це підприємство входить до «Укроборонпрому», але викуповувало боєприпаси на користь приватної фірми. Вартість була занижена більш ніж удвічі: стартова ціна упаковки набоїв 7.62 становила $24, а ринкова - $65. В результаті такої «вигідної» операції державі не дійшли б 33 млн грн. Цей контракт, і ще десяток подібних, мною були зупинені», - розповів Глущенко.

За його словами, на оборонних заводах мали місце випадки підміни агрегатів, наприклад вертолітних двигунів, коли робочий агрегат продавався «на сторону», а замість нього ставився несправний з перебитими номерами.

Глущенко вважає, що численні проблеми з двигунами БТРів, відправлених у зону АТО, не в останню чергу викликані подібними діями.

Нагадаємо, 7 жовтня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про те, що з квітня 2014 року розпочато 609 кримінальних проваджень щодо діяльності «Укроборонпрому» і Міністерства оборони. За результатами перевірок в оборонно-промисловому комплексі, відкрито 61 кримінальне провадження, 12 з них уже передано до суду для розгляду по суті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34