Виплати державної соціальної допомоги сім'ям з числа тимчасово переміщених осіб з Криму та зони антитерористичної операції можуть бути обмежені або навіть повністю скасовані, повідомила на брифінгу 9 жовтня міністр соціальної політики Людмила Денісова.

Як передає кореспондент ForUm'у, за її словами, у разі якщо одержувачі такої допомоги з числа працездатних громадян не знайдуть собі роботу протягом двох місяців, розмір допомоги буде скорочено на 50%. Якщо ж громадянин не знайде собі роботу протягом наступних двох місяців, державну допомогу на оренду житла може бути скасовано повністю.

«Природно, мова йде тільки про працездатних громадян. Інваліди, діти війни, пенсіонери будуть отримувати допомогу без обмежень», - уточнила Денісова.

Крім того, за її словами, не можуть претендувати на допомогу громадяни, які мають власне житло за межами Криму та зони АТО, а також володіють двома і більше транспортними засобами (це не стосується вітчизняних машин з терміном експлуатації понад 10 років, і іномарок - понад 15 років).

Також не можуть отримувати допомогу громадяни, які мають на банківських рахунках суми, що перевищують 10 мінімальних доходів громадян.

За словами Денісової, у випадках, коли громадяни умисно повідомлять неправдиву інформацію про матеріальне становище своєї сім'ї, допомога буде ними повернута державі, в тому числі через суди.

Як раніше повідомляв ForUm, уряд має намір компенсувати переселенцям 854 грн на місяць на кожну людину на оренду житла.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом