Співробітники Сєвєродонецького міського управління міліції виявили в так званому штабі незаконних воєнізованих формувань сховок, в якому зберігалось близько 20 тонн пороху і партія артилерійських боєприпасів.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Луганській області.



За даними міліції, сховок був розташований у житловому районі Сєвєродонецька, в будівлі Інституту азотної промисловості і продуктів органічного синтезу - ДІАП.



«Правоохоронці вилучили порох і боєприпаси з дотриманням всіх правил обережності. Знахідка виявилася дуже небезпечною - в ній було майже три сотні ящиків з порохом, у кожному з яких по 80 кг, а також міні-арсенал з трьох десятків мінометних мін калібру 50 і 82 мм», - уточнили у відомстві.

За висновком співробітників НДЕКЦ ГУМВС України в Луганській області, дана велика партія вибухової речовини раніше була на Луганському патронному заводі, звідки була викрадена наприкінці травня цього року.



Як з'ясувалося, з травня по липень поточного року в приміщеннях проектного інституту, розташованого на території цього хімічного підприємства, знаходився штаб НЗФ.

За цим фактом проводяться оперативно-слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154