Українські військові, постраждалі в зоні проведення АТО, не можуть пройти спеціальний курс реабілітації за відсутністю гарячої води. Про це журналістам розповів срібний призер Чемпіонату світу з плавання, автор унікальної програми з реабілітації у воді Валентин Герасименко.

Він зазначив, що узгодив свою програму з Міністерством охорони здоров'я, знайшов басейн для занять з військовими, але для здійснення доброго діла не вистачило елементарного.

«Це нонсенс. Десятки солдатів не можуть пройти реабілітацію, тому що в XXI столітті в столиці України немає гарячої води», - зазначає Герасименко.

Басейн столичної загальноосвітньої школи № 308 Деснянського району повинен був стати майданчиком для реабілітації опорно-рухового апарату і нервової системи хворих бійців. Але відкривати басейни при школах київська влада в цьому році взагалі не планувала. Гаряча вода в столиці зараз - на вагу золота.

Герасименко зауважує, щоб не залежати від ТЕЦ і вирішити проблему з гарячим водопостачанням, в басейні потрібно встановити бойлери для підігріву води.

«Я ще в серпні написав листа з проханням допомогти і прем'єру Яценюку, і меру Києва Віталію Кличку. Але віз і нині там», - розповідає розробник програми з реабілітації.

Надію на реальну допомогу ініціатори спецпроекту отримали з абсолютно несподіваного боку.

«Коли ми майже втратили надію допомогти героям держави, про нашу проблему дізналися активісти громадської організації «ЗАСТУП». Приїхали в басейн, переконалися, що у нас справді є проблема з водою і пообіцяли допомогти», - каже Герасименко.

У прес-службі громадської організації нашим журналістам повідомили, що «ЗАСТУП» заступається не тільки селян, але і за всіх українців, які потребують допомоги. Тому громадська організація планує провести благодійну акцію і допомогти сотням солдатів пройти необхідну реабілітацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом