Члени профільних комітетів Європарламенту більшістю голосів затвердили кандидатуру іспанця Мігеля Аріасе Каньєте на посаду єврокомісара з енергетики в складі Єврокомісії 2014-2019 років, повідомив представник комітету Європарламенту з навколишнього середовища Пітер Лізі.

Розбіжності щодо кандидатури Каньєте виникли у депутатів минулого тижня після того, як в ході слухань минулого тижня вони засумнівалися в тому, що він і члени його сім'ї не мають інтересів в енергетичній сфері.

Каньєте зі свого боку заявив, що продав акції фірм, що належали йому. «Ні моя дружина, ні мій син не займають посад в будь-яких енергетичних компаніях. Жоден з членів моєї родини не має інтересів у енергетичній сфері. Я гарантую це», - сказав він. Відповідаючи на питання європарламентарів, Каньєте підкреслив, що фірми, які він контролював, не займаються продажем енергоресурсів, а надають виключно складські послуги для нафтового сектора, повідомляє «ТАСС».

Раніше бельгійська газета Soir повідомила, що Каньєте не тільки володіє пакетами акцій двох нафтових компаній - Petrolifera Ducor SL і Petrologis Canarias SL, зареєстрованих в офшорній зоні Канарських островів, але і є одним з головних керуючих цими компаніями.

Відзначимо, що наразі посаду єврокомісара з енергетики обіймає Гюнтер Еттінгер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом