Влада Великобританії прийняла рішення відправити 750 військовослужбовців, корабель і три вертольоти в Сьєрра-Леоне для боротьби з поширенням вірусу Ебола, заявив 8 жовтня глава міністерства закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд.

«Ця хвороба - безпрецедентна загроза, що не визнає кордонів. Ми повинні випереджати її. Якщо ми визначимо її і відповімо на виклик, ми зможемо стримати хворобу і перемогти її», - сказав він у ході зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі в Вашингтоні.

За його словами, рішення про відправку персоналу і техніки було прийнято на засіданні комітету з надзвичайних ситуацій Великобританії (COBRA), участь в якій Хаммонд брав за допомогою відеотрансляції.

Зокрема, 200 людей будуть займатися навчанням медперсоналу на об'єкті Всесвітньої організації охорони здоров'я Сьєрра-Леоне, 300 нададуть безпосередню підтримку уряду країни і ще 250 будуть задіяні у транспортуванні вантажів, лікарів і працівників охорони здоров'я на трьох вертольотах.

Хаммонд додав, що перші групи військових і цивільних осіб вже перебувають у Сьєрра-Леоне, де працюють над спорудженням п'яти нових лікувальних установ на 700 місць, повідомляє «Інтерфакс».

Крім того, за даними західних ЗМІ, на засіданні COBRA було прийнято рішення вжити додаткових заходів для забезпечення безпеки Великої Британії від вірусу Ебола.

Як раніше повідомляв ForUm, перший випадок лихоманки Ебола в Євпропі був зафіксований 6 жовтня в Іспанії.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, число жертв епідемії вірусу Ебола, яка триває зараз у країнах Західної Африки, перевищило 3,5 тис. осіб, інфіковано понад 7,5 тис. Більша частина летальних випадків припадає на Ліберію, Сьєрра-Леоне і Гвінею.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом