Група молодих людей, точна кількість яких уточнюється, на території покинутої ферми в Макарівському районі Київської області облаштували міні-склад автомобілів, отриманих незаконним способом, повідомили ForUm'у у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Київській області.

Підкреслюється, що транспортні засоби чоловіки викрадали в Бородянському та Васильківському районах.

«В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили і затримали чотирьох хлопців, які могли бути причетні до скоєння крадіжок на території столичного регіону. Ними виявилися 18-22-річні студенти і безробітні жителі Макарівського району», - сказано в повідомленні.

Правоохоронці виявили речові докази, які підтверджують причетність молодих людей до скоєння злочину. Міліціонери вилучили три автомобілі вітчизняного виробництва у непошкодженому стані.

«Свою поведінку підозрювані в один голос пояснюють звичайним бажанням покататися. На викрадених автомобілях вони іноді носилися містом, а, накатавшись вдосталь, заганяли їх на «склад», - зазначають у відомстві.

Молоді люди зізналися, що відкривали авто за допомогою викрутки, а іноді їм мимоволі допомагали й самі автовласники, які залишали транспорт без сигналізації та незачиненим.

За даним фактом слідчим відділом Бородянського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п'яти до восьми років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом